Férfi sál megkötés 4 stílusos módja

Elegáns férfi sállal

A férfi öltözködés legkevésbé értékelt kiegészítője minden bizonnyal a sál: többnyire csak a hideg elleni védekezés eszközeként tartják számon. Csak kevesen tekintik hasznos divatcikknek, amely a férfi sál megkötés technikáinak ismeretében még több előkelőséget biztosít az öltözékükhöz.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kombinálható a sál különböző ruhadarabokkal, és választ adunk néhány gyakran feltett kérdésre, mint például “Hogyan kössünk sálat?”, vagy “Hogyan kössünk sálat ascot módon?”. Íme a “sál viselési útmutatója”!

  • Férfi sál megkötés #1: Ascot (ascot)
  • Férfi sál megkötése #2: Párizsi csomó (parisian knot)
  • Férfi sál megkötés #3: Mellkasmelegítő (bust warmer)
  • Férfi sál megkötése #4: Négyesfogat (four in hand)

Ascot csomó (ascot)

Sál viselése nyakkendőként: miért ne? Az “ascot” stílus eltakarhatja a test egy részét, ugyanakkor melegen tarthatja a nyakát, és mindig egy csipetnyi eleganciával sportolhat.

Férfi sál megkötés ascot csomóval

Párizsi csomó (parisian)

Egyszerű és hatékony módja a sál viselésének, mindössze néhány másodperc alatt. Hajtsa ketté a sálat, tekerje a nyaka köré, és a két végét helyezze a hurokba. Állítsa be a sál hosszát tetszése szerint, és döntse el, hogy a kabát alatt tartja vagy megmutatja. Tökéletes közepes és hosszú sálakhoz.

Férfi sál megkötése párizsi csomóval

Mellkasmelegítő csomó (bust warmer)

Amikor a hőmérséklet csökken, a “mellkasmelegítő” módszer különösen hasznos. Ha a sállal a háta mögött csomót készít, elegánsan fog kinézni anélkül, hogy fázna. Ezt a megjelenést egy hosszú, de nem túl terjedelmes sállal kell létrehozni, hogy a testet körbetekerje és kövesse annak természetes mozgását.

Férfi nyaksál megkötése “bust warmer” technikával

Négyesfogat csomó (four in hand)

Ha nagyon hideg van, hogyan viselje sálját? Jó hír: nem feltétlenül kell tucatnyi réteget viselnie. Egy jó minőségű sál, ha okosan használja, gátat képezhet a hideg ellen, és Ön megőrizheti stílusát. Viselje egy ugyanilyen elegáns kabáttal, és próbálja ki a “négyesfogat” csomót egy közepes hosszúságú sállal.

Férfi sál divatos megkötése “four-in-hand” csomóval

Forrás+képek: 4 stylish ways for men to tie a scarf